Sparrisduo med lufttorkad skinkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sparrisduo med lufttorkad skinka

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 8 styck

      Vit sparris (färsk)
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Mousserande vin
    • 4 skiva

      Lufttorkad skinka
  • Gör så här:
    1. Förberedelser: Skölj och skiva grönsparrisen fint. Skala och skär den vita sparrisen i änden.

    2. Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 min (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylkåp eller frys.

    3. Koka den vita sparrisen i saltat vatten i ca 5 min, kyl av med kallt vatten. Rulla in den i skinkan.

    4. Vispa grädden lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparris soppan, behålla lite fluff på toppen. Häll upp i glas häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten. Servera.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Meny à la Rent a Chef:

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt ingår i Rent a Chefs sommarmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka

5 minEnkelt

Om oss