Soppa på potatis och fänkål med räksmak

Soppa på potatis och fänkål med räksmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 200 gram

      Räkskal
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 styck

      Morot
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt
    • 2 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka vitlök, morot, lök och de hårda stängerna från fänkålen. Fräs sakta i olivolja. Lägg i räkor och tomatpuré, fräs ytterligare i 2 minuter.

    2. Slå på vatten och koka upp snabbt. Dra av från värmen och lägg på ett lock. Låt stå i minst 20 minuter. Sila.

    3. Skala potatis och skär ner i bitar. Skär ner fänkål i bitar. Lägg i en kastrull, slå på räkronden och grädde.

    4. Koka soppan tills potatis och fänkål känns mjuk, cirka 20 minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.

    5. Löskoka ägg i 4-5 minuter. Skala och lägg i soppan.

    6. Skiva fänkål lövtunt, gärna på mandolin. Marinera i olivolja, pressad citron, salt och peppar. Servera till soppan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips: Spara räkskal i frysen. Det är bra att använda till buljong och soppor.

Kommentar
Om oss