Sommarcarbonara

Sommarcarbonara

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Pasta
    • 200 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 100 gram

      Getost (chèvre)
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 knippe

      Bladpersilja
    • 60 gram

      Pinjenötter
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Koka pastan al dente. Rosta pinjenötterna i torr panna. Skölj och skiva sparrisen, fräs med tärnat sidfläsk snabbt i lite olja.
    2. Värm grädden i stekpannan, smula ner getosten och mixa ner kirskålen med en mixerstav. Vänd ner pastan, sparris, sidfläsk och strö över rostade pinjenötter.
    3. Servera med nymald svartpeppar och garnera med t.ex. några tusenskönor.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Persiljan kan bytas ut mot kirskål när denna är späd på våren.
Kommentar
Om oss