Soja- och limemarinerad laxfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Soja- och limemarinerad laxfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 2 styck

      Lime
    • 3 cm

      Färsk ingefära
    • 1 dl

      Tamarisoja
    •  

      el. annan japansk soja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      Matolja (oliv)
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Nudlar
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
      Riv skalet från lime i en bunke.
      Pressa i limesaften.
      Skala och riv ner ingefäran i bunken.
      Tillsätt tamari och sambal i bunken.

    2. Fetta in en ugnssäker form med lite olja.
      Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen.
      Slå över marinaden.
      Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.

    3. Koka nudlar ett par minuter, enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet. Salta lätt.
      Tillsätt lite matolja så klibbar de inte.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hasselsmörbakad laxfilé
Om oss