Smördegstarteletter med äpple och mascarpone

Smördegstarteletter med äpple och mascarpone

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 förp.

      Smördeg (rulle)
    • 250 gram

      Mandelmassa
    • 125 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    • 4 styck

      Äpple (grönt)
    • 200 gram

      Mascarpone
    • 2 styck

      Äggula
    • 1 msk

      Florsocker
    •  

      Skal av citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 210°C.

    2. Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett och ett. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.

    3. Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformar. Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg i några äppelklyftor. Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.

    4. Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ihop med mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletten. Riv eventuellt över lite citronskal.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss