Skummig lök- och fänkålssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skummig lök- och fänkålssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1.50 msk

      Strösocker
    • 1.50 msk

      Salt
    • 1 styck

      Bananschalottenlök
    • 120 gram

      Fänkål
    •  

      Olivolja
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 8 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.50 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Skiva laxen tunt. Blanda socker med salt och strö över. Låt stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ in i kylskåps tills servering.

    2. Skala och grovhacka lök samt fänkål. Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme och fräs grönsakerna några minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt vin, saffran, vatten och fond. Koka grönsakerna mjuka, 10-15 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav.

    4. Koka upp soppan före servering.
      Tillsätt grädde. Salta och peppra.
      Fintärna laxen och lägg ner i soppan.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Kryddostskorpa passar som tillbehör. Mixa kryddost med mascarpone och bred på skorpor. Garnera gärna med ärtskott.

Kommentar
Om oss