Skotska friterade äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skotska friterade ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • Färs:
    • 300 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Peppar
    •  

      Frityrolja
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg i 10 minuter. Skölj i kallt vatten och låt svalna. Skala.

    2. Häll olja i fritös, sätt på 170°C.

      Fritera endast i kastrull om Du är van. Man kan tillreda i ugn på 180ºC i stället för i fritös, men då spricker de lätt.

    3. Rulla äggen i mjöl. Ta en handfull köttfärs och klä in varje ägg runt om.

    4. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Blanda salt och peppar med ströbröd. Doppa köttfärsbullarna i äggvispet och rulla dem sedan i ströbröd.

    5. Fritera bullarna 5-6 minuter tills de fått fin färg och tills färsen blivit genomstekt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Scottish eggs är en traditionell engelsk rätt, ofta serverad till frukost. Vill man ha lite mer smak på färsen kan man t.ex. tillsätta worcestershiresås.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Skotsk lammsoppa

Skotsk lammsoppa

1 h 40 minMedel

Om oss