SkogssvampsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skogssvampsoppa

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Skogschampinjoner
    • 150 gram

      Ostronskivling (färsk)
    • 1 dl

      Schalottenlök (hackad)
    •  

      Smör till stekning
    • 8 dl

      Vatten till soppa
    • 4 msk

      Svampfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 2 krm

      Rosmarin (torkad)
    • 2 krm

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Timjan till garnering
    • Tillbehör:
    • 8 skiva

      Mörkt matbröd
  • Gör så här:
    1. Rensa och grovhacka svamp. Skala och finhacka lök.

    2. Hetta upp smör i en stekkastrull och fräs löken ett par minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt svampen och stek ytterligare ett par minuter. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.

    4. Tillsätt vatten+fond. Låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och créme fraiche. Rör om. Låt småkoka i ytterligare 5 minuter.

    5. Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss