Skärvassaabborre i gräddsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skärvassaabborre i gräddsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Abborre (hel, rensad)
    • 1 msk

      Smör
    • 5 msk

      Schalottenlök (hackad)
    • 4 msk

      Dill (finhackad)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet.

      Skala och finhacka lök, dill och persilja.

    3. Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja.
      Häll på grädde och lägg i abborrarna.

    4. Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.

    5. Smaka av såsen med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Enkel gräddsås

Enkel gräddsås

8 minEnkelt

Om oss