SkagenpannaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skagenpanna

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 200 gram

      Blåmusslor (burk)
    • 100 gram

      Sockerärter
    • Sås:
    • 5 dl

      Grädde (el. mjölk)
    • 2.50 msk

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Kajennpepparpulver
    • 2 krm

      Salt
    • 0.50 krm

      Vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    2. Ansa sockerärter, skär bort hängen.
      Riv gult citronskal (ej det vita).

    3. Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.

    4. Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.

    5. Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet.
      Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla, kaloririka skaldjursrätter är i allmänhet smakrika eller kryddiga tack vare tillbehören. Mer sällan förekommer kaloririka, neutrala rätter, men en sådan rätt är t.ex. Friterad bläckfisk. Till kraftfull rätt, som &a  LÄS MER
Kockens tips!

Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.

Kommentar
Om oss