Serbiska surkåldolmar med köttfärs

Serbiska surkåldolmar med köttfärs

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Surkål, hel
    • 2 styck

      Gul lök
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 500 gram

      Nötfärs
    • 2 styck

      Morot
    • 2.50 dl

      Basmatiris
    • 2 tsk

      Paprikapulver
    • 2 tsk

      Vegeta
    •  

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • 300 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 5 blad

      Lagerblad
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i lite olja. Lägg i färsen och låt den bli genomstekt. Blanda lök- och färsröran med finriven morot, kokt ris och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lossa försiktigt bladen från surkålshuvudet och lägg en till två matskedar fyllning på varje blad och rulla ihop till kåldolmar. Lägg dolmarna i en gryta, varva med bitar av rökt sidfläsk och lagerblad.
    3. Slå på vatten så det täcker lite över hälften av kåldolmarna och sjud på svag värme i 60 minuter. Om du vill kan du slå på lite redning och servera såsen i grytan.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera med fårost och bröd.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärs - grundrecept
0 voting
Klassisk taco med köttfärs
Om oss