Saftigaste julskinkanBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saftigaste julskinkan

  • 0 voting
    0Recension
    • 24 h

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal pskinkor

    • 1 styck

      Skinka (benfri, rimmad)
    •  

      Aluminiumfolie
    • Griljering:
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 3 msk

      Senap
    • 0.50 msk

      Sirap
    • 2 tsk

      Potatismjöl
    • 0.50 dl

      Ströbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen.
      Skinka 1-3 kg = 80°C.
      Skinka 5-7 kg = 85-90°C.
      Skinka 10- kg med ben = 95-100°C.
       
    2. Lägg skinkan i en lånpanna. Täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugn 12-24 timmar. Innertemperatur 67-73°C = klar.
       
    3. Griljering (om sådan önskas): Ta ut skinkan ur ugnen. Häll av spadet. Höj ugnstemperaturen till 200°C. Skär bort svålen (god att grilla knaprig).
       
    4. Rör ihop äggula, sirap, potatismjöl och senap. Pensla på blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.

      Sätt in skinkan i långpannan i ugnen tills den har fått gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Dopp i grytan

Dopp i grytan

  • 12 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Griljerad kokt julskinka utan ben

Griljerad kokt julskinka utan ben

  • 3 h
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kockens tips!

Skinka tillagad i ugn under lång tid på låg temperatur blir väldigt saftig. Med ben blir saftigare än utan. Den förstörs sällan av "för lång tid" i ugnen. Spadet som bildas på fatet kan användas till "dopp i grytan". Späd spadet ev. med vatten.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saftigaste ugnsskinkan
0 voting
Saftigt rödbetsbröd
Om oss