Saffransdoftande smulpaj med äppleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffransdoftande smulpaj med äpple

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal pajer

    • Pajdeg:
    • 150 gram

      Smör (kallt)
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 förp.

      Saffran (0,5 gram)
    • 1 styck

      Skal från citron
    • Fyllning:
    • 6 styck

      Äpple
    • 1 styck

      Skal från apelsin
    • 0.50 dl

      Russin
    • 2 msk

      Smör
    • Tillbehörsalternativ:
    •  

      Vispgrädde
    •  

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
      Riv skal från citron.
       
    2. Tärna/skiva kallt smör ner i en matmixer. Tillsätt övriga pajdegsingredienser. Mixa till en smuldeg. Eller blanda ingredienserna i en bunke och knåda ner en bit smör i taget.
       
    3. Riv apelsinskal.
      Kärna ur och skiva äpple.
       
    4. Hetta upp smör i stekpanna och tillsätt fyllningsingredienserna. Rör om och låt lättsteka i 3 minuter.
       
    5. Lägg över fyllningsingredienserna i en ugnsform. Smula över degen och sätt in i ugnen i ca 12 minuter.
       
    6. Servera pajen ljummen eller kall, gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass till.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smulpaj - grundrecept
Om oss