Rulltårta med jordgubbar & grädde

Rulltårta med jordgubbar & grädde

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 0.50 dl

      Grädde
    • Fyllning:
    • 1 tsk

      Florsocker
    • 1 tsk

      Potatismjöl
    •  

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg, 0,5 dl grädde och socker pösigt i en skål. Sikta ner mjöl och bakpulver och vänd runt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250° i 4 minuter.
    2. Tag ut kakan och lägg ett bakplåtspapper över kakan och vänd upp-och-ner. Lossa pappret som kakan gräddats på. Rulla ihop kakan löst, tillsammans med ett bakplåtspapper och låt svalna.
    3. Vispa 2,5 dl grädde, sikta ner florsocker och potatismjöl så den blir ganska hård. När kakan svalnat rulla ut och bred på grädde. Skär jordgubbar i bitar och strö över, rulla ihop och lägg med skarven nedåt. Ställ i kylskåp en stund innan servering.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddig svampsås
Om oss