Royal surpriseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Royal surprise

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 30 min )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 liter

      Jordgubbar (färska)
    • 2 msk

      Florsocker
    • 1 styck

      Vaniljstång
    •  

      eller
    • 2 tsk

      Vannelinsocker
  • Gör så här:
    1. Vispa grädde med socker och vaniljextrakt.
      Sätt i frysen ca 1 timme, tills grädden blivit halvstel av kylan. Vänta 30 min.
       
    2. Sätt varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
       
    3. Lägg smördegsplattorna på ugnsgaller. 
      Sätt in i ugnen ca 20 min, tills de blivit fluffiga och fått färg.
       
    4. Rensa och skiva jordgubbarna.
      Häll florsocker i en kopp och tillsätt några droppar vatten under omrörning, till en trögflytande sås.
       
    5. Dela smördegsplattorna på längden.
      Placera ett lager jordgubbar på plattans underdel. Täck med grädde och lägg på överdelen som ett lock.
      Häll florsockersåsen över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Om vaniljstång i stället för extrakt:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden.

Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Potatis surprise

Potatis surprise

30 minEnkelt

Om oss