RotfruktsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotfruktsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 200 gram

      Palsternacka
    • 400 gram

      Rotselleri
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 8 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. konc. grönsaksfond
    • 1 msk

      Crème fraiche
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Rucolasallat
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Skala palsternacka och rotselleri. Skär i grova tärningar. Skala och grovhacka rödlök. Tärna tomater.

    2. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök ock fräs en minut.

    3. Tillsätt palsternacka, rotselleri och tomater. Slå på vatten och fond. Småkoka 20 minuter.

    4. Finfördela med mixerstav eller i mixer. Salta och peppra. Rör i crème fraiche. Garnera med ruccola.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rotfruktsoppa (förrätt)
Om oss