Rostade plommon med choklad Pot de CremeBild av Spisa.nu

Rostade plommon med choklad Pot de Creme

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Mjölk
    • 1.50 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 3 styck

      Äggula
    • 125 gram

      Mörk choklad
    • 6 styck

      Plommon (färska)
    • 2 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Hacka choklad i små bitar. Koka upp mjölk, grädde och socker. Låt svalna i 10 minuter.
    2. Dela på plommon och kärna ur under tiden.
    3. Häll gräddmjölken på äggulor under vispning. Häll tillbaka i kastrullen. Sätt tillbaka på spisen på medelvärme. Rör konstant med en träslev för att det inte ska skära sig. Gör den det får man börja om.
    4. När det börjar tjockna sänk värmen till lägsta. Gör ett rostest. (Doppa sleven i grytan och lyft upp. Blås hårt på baksidan av sleven. Blir det ett slags ros/blommönster så är det klart. Om det bara rinner av så fortsätt värma på.)
    5. 5.Så fort det är klart häll över i en kall bunke. Tillsätt chokladen. Rör om tills det blir slätt. Häll upp i serveringstallrikar. Kyl i 1 timme.
    6. Stek plommonhalvorna i smör med snittytan neråt tills det börjar lukta nötigt. Tillsätt socker. Sväng om i pannan så att allt blandar sig. Lyft och kolla så att det är en gyllene fin yta på plommonen. Vänd sedan och sänk värmen. Låt puttra i 5 minuter innan servering.
    7. Lägg upp de varma plommonen på Pot de Crémen och servera direkt.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Liknande recept
Om oss