Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 huvud

      Blomkål
    • 4 styck

      Schalottenlök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Svampfond (konc)
    • 6 dl

      Vatten
    • 6 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Rapsolja (neutral)
    • 2 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 4 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 2 msk

      Sesamfrö
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Bryt blomkålshuvud i mindre delar. Grovhacka schalottenlök. Tillsätt fond i vatten och rör ut till buljong.
    2. Hetta upp stekkastrull och rosta sesamfrön hastigt till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

    3. Lägg i blomkål, lök och vitlök i kastrullen och rosta någon minut. Tillsätt olja och slå sedan på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, cirka 10 minuter.
    4. Häll i mjölk och mixa försiktigt allt slätt med stavmixer. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar. Rör om och garnera med sesamfrön vid servering.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Soppan kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.

Serveras förslagsvis med en god sallad och fullkornsbröd.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

30 minEnkelt

5 votings
Rostade pumpakärnor
Om oss