Rösjöpankis (pannkaka)Bild av Ulf Huett

Rösjöpankis (pannkaka)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal pannkakor

    • 200 gram

      Bogfläsk (magert)
    • 2 styck

      Äpple
    • 1 dl

      Grahamsmjöl
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 4 krm

      Salt
    • 8 dl

      Mjölk
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Kanel
    • 1 msk

      Margarin till stekning
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Keso (naturell 4%)
    • 1 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Skär fläsket i små bitar. Stek det i stekpanna och lägg över på en tallrik.

    2. Skala, kärna ur och riv äpple.

    3. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt ägg. Vispa.

    4. Hetta upp en pannkakslagg och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin och låt det börja bli brunt.

    5. Häll i cirka 1 dl smet i pannan. Lägg på lite fläsk och lite rivet äpple. Krydda med lite kanel. När smeten stelnat, vänd pannkakan och stek lite till. Lägg åt sidan och gör nästa pannkaka.

    6. Servera med keso blandat med lingon.

KOCK: Barnens BästaBarnens Bästa

Uppdragsgivare:www.barnensmatskola.sewww.barnensmatskola.se

Kockens tips!

Detta är det vinnande förslaget i "Flippa Sveriges Bästa Pannkaka"2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sara, Malin och Saga från Rösjöskolan.

Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Plättar, pannkakor

Plättar, pannkakor

30 minEnkelt

Om oss