Raspberry Romanoff (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Raspberry Romanoff (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h )

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 dl

      Vispgrädde
    • 1 förp.

      Hallon (frysta)
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • 1 kvist

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Vispa grädden med hälften av bären. Blanda in konjaken på slutet.

    2. Häll lite kräm i botten på ett högt glas. Fyll på med ett lager frukt och sedan mer kräm ovanpå. Toppa med frukt.

    3. Servera med en lång sked och garnera med en myntakvist.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en fyllig efterrätt tack vare mycket grädde. Lämpligtvis serveras mindre portioner, eller så kan proportionen hallon ökas. I stället för vispgrädde kan vispbar mellangrädde användas för att minska kalorimängden.

Eftersom frysta hallon oftast innehåller mycket socker blir detta en klart söt efterrätt. Undvik att ta med all spad om mindre sötma önskas, eller blanda upp med färska hallon.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Raspberry Romanoff

Raspberry Romanoff

15 minEnkelt

0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss