Rapphöna på svart pastabädd (Diet)

Rapphöna på svart pastabädd (Diet)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 st stor

      Rapphönsbröst
    •  

      el. kycklingfilé
    • 100 gram

      Fetakuber i olja (Apetina)
    • 70 gram

      Lufttorkad skinka
    • 10 gram

      Hasselnötter
    • 200 gram

      Spagetti neri (svart)
    • 200 gram

      Trattkantarell
    • 1 styck

      Squash
    • 2 styck

      Paprika (orange)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Separera oljan från osttärningarna.

    3. Hetta upp ostoljan i stekpanna. Stek fågelbrösten 2 minuter på var sida. Lägg över brösten i ugnssäker form med insidan uppåt.

    4. Finstrimla skinkan. Grovhacka nötter. Blanda med osten. Fördela blandningen på brösten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    5. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

    6. Rensa svamp. Ansa/rensa paprika. Strimla squash och paprika. Skala och finhacka vitlök.

    7. Hetta upp olja i panna och tillsätt squash, paprika, svamp och vitlök. Fräs i 2 minuter, salta och peppra. Pressa över citronjuice. Blanda med pastan.

KOCK: Anne, DietkokbokenAnne, Dietkokboken

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Jämfört med originalrecept har mängd kött dubblerats och mängden fetaost och past har minskats. Portionsvikt och kalorimängd detsamma, men proteinmängden har ökats på bekostnad av fett och kolhydrater vilket ökar långtidsmättnaden.

Kommentar
Liknande recept
Om oss