Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing

Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Räkor (rensade)
    • 2 dl

      Bulgur
    • 4 styck

      Ägg
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 dl

      Nötter (rostade)
    • 80 gram

      Rucolasallat
    • 2 msk

      Vit balsamvinäger
    • 6 msk

      Olivado avokadoolja zest
    • 1 msk

      Strösocker
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur enligt anvisning. Låt svalna. Koka ägg mjuka, cirka 6 minuter. Skala räkor. Dela avokado i bitar. Skär gurka i halvmånar. Strimla paprika.
    2. Blanda bulgur, rucola och grönsaker. Toppa med räkor, ägg och nötter.
    3. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll över.
Kockens tips!

Vit balsamvinäger har en mild syra som passar fint med avokadooljan och räkorna.
Kommentar
Liknande recept
Om oss