Rabarberkompott / rabarberkrämBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rabarberkompott / rabarberkräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Rabarber
    • 1 dl

      Strösocker
    • 4 dl

      Vatten
    • Tillval:
    • 2.50 msk

      Potatismjöl
    • Tillbehörsalternativ:
    •  

      Mjölk
    •  

      Vispgrädde
    •  

      Glass
  • Gör så här:
    1. Skala rabarbern om den är grov.
      Skiva rabarbern i små bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.
       
    2. Häll vatten, socker och rabarber i kastrull.
      Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.

      För tjockare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.
       
    3. Servera kompotten varm eller kall, lätt sockrad med mjölk, grädde eller glass.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Bästa resultat ger grova rabarberstjälkar. Späda stjälkar ger inte samma fyllighet. Grova stjälkar bör dock skalas och skivas tunt för att inte bli för "trådigt". Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Kommentar
Om oss