Quorn med quinoa och mango chutney

Quorn med quinoa och mango chutney

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 dl

      Quinoa (gulvit)
    •  

      el. långkornigt ris
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 300 gram

      Quorn-bitar
    • 2 styck

      Salladslök
    • 150 gram

      Haricots verts (färska)
    • 1 dl

      Mango chutney
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Nötter (rostade)
    •  

      Rapsolja
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Quinoa: Koka i dubbla mängden vatten med fond. Se anvisning på förpackning.
      Eller koka ris enligt anvisning på förp.

    2. Hetta upp matolja i panna på medelvärme och stek quornbitarna tills de fått fin färg.

    3. Strimla salladslök och tillsätt detta, samt haricot verts i pannan. Stek i ett par minuter.

    4. Tillsätt mango chutney och vatten.
      Låt koka ihop i cirka 5 minuter.
      Smaka av med salt och peppar.
      Garnera med rostade nötter.

KOCK: PernillaPernilla

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart sötaktig, utan vanligtvis smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Quinoa kan vara svårt att få tag på och kan bytas ut mot ris. Då blir rätten asiatisk (quinoa = Sydamerikanskt).

Fler quornrecept: Quornrecept

Kommentar
Om oss