Quinoaplättar med päronsalsaBild av Ulf Huett

Quinoaplättar med päronsalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Antal plättar

    • 1 dl

      Quinoa
    • 2 dl

      Vatten
    • 0.50 tsk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 krm

      Gurkmeja (mald)
    • 3 styck

      Ägg (ekologiska)
    • 4 dl

      Mjölk (ekologisk)
    • 1.50 dl

      Vetemjöl (ekologisk)
    • 1 msk

      Smör
    • 1 msk

      Rapsolja
    • Salsa:
    • 2 styck

      Päron (svenska)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 dl

      Yoghurt (turkisk)
    •  

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Häll quinoan i en sil och skölj i hett vatten. Koka quinoan 10-12 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksfond och gurkmeja. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt den kallna.

    2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl till en klumpfri smet. Blanda i quinoan.

    3. Droppa lite rapsolja och smör i en plättpanna och hetta upp. Stek plättar.

    4. Päronsalsa: Skala och dela päronet i bitar. Blanda citron, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Lägg i päronbitarna. Tillsätt riven ingefära.

    5. Toppa quinoapannkakorna med 1 tsk yoghurt och lite päronsalsa. Garnera med mynta.

KOCK: Barnens BästaBarnens Bästa

Uppdragsgivare:www.barnensmatskola.sewww.barnensmatskola.se

Kockens tips!

Detta är andrapriset i "Flippa Sveriges bästa pannkaka" 2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Stephanie, Hanna och Sara från Sturebyskolan Enskede. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Kommentar
Om oss