Quiche lorraine - fransk fläskpajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quiche lorraine - fransk fläskpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 1 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pajdeg:
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Salt
    • 75 gram

      Smör
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Plastfilm
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 200 gram

      Hårdost (riven)
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Pajdeg: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt ägg och kallt smör skuret i bitar. Knåda degen väl och forma till en boll. Linda in i plastfilm. Lägg i kylskåp i 1 timme.

    2. Smöra en pajform.
      Kavla ut degen tunt.
      Tryck ut degen i formen.
      Nagga degen med en gaffel.
      Sätt ugnen på 220°C.

    3. Paj: Hacka fläsket smått och stek på medelhög värme i en panna tills det börjar ta färg. Låt rinna av på hushållspapper.

    4. Vispa ägg och rör ner créme fraiche. Krydda med muskot och peppar. Fördela fläsket i pajformen. Häll över äggblandningen. Riv hårdost över pajen. Grädda mitt i ugn i cirka 30 minuter. Servera pajen varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Lorraine ligger i nordöstra Frankrike intill Champagne och Alsace. Rätten, namngiven efter distriktet, uppfanns av en bagare i Nancy någon gång på 1500- talet. Orginalet är med rökt sidfläsk och utan ost (som smugit sig in senare).

Kommentar
Om oss