Quesadillas med potatis, feta och tomatsalsaBild av Spisa.nu

Quesadillas med potatis, feta och tomatsalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 750 gram

      Potatis
    • 1.50 styck

      Gul lök
    • 0.50 styck

      Färsk vitlök
    • 185 gram

      Fetaost
    • 4 styck

      Tortilla
    • 4 msk

      Äppelcidervinäger
    • 1 msk

      Strösocker
    • 500 gram

      Tomater
    • 1 styck

      Gurka
    • 4 stjälk

      Stjälkselleri
    • 0.50 knippe

      Ramslök
    •  

      Chilifrukt
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Hacka valfri mängd chili. Rör ihop vinäger, socker och chili. Skär tomater och gurka i tärningar. Skiva selleri fint. Skiva ramslök grovt. Blanda samman och smaksätt med salt.
    2. Tvätta potatis och koka i vatten 15 minuter under lock. Stäng av och låt stå 5 minuter.

    3. Hacka lök. Fräs i rikligt med olja i en stor panna. Tryck potatisarna platta med en gaffel utan att mosa dem. Stek dem med löken till gyllene.
    4. Hacka toppen av vitlök. Vänd runt med potatisen.
    5. Fördela ut potatisfyllningen på 2 st tortillas. Toppa med fetaost. Lägg de andra 2 tortillas ovanpå. Stek quesadillasen gyllene i torr panna, vänd försiktigt med hjälp av en tallrik.
    6. Skär i trekanter. Servera med salsa och sallad.

KOCK: MaximillianMaximillian

Uppdragsgivare:arstiderna.comarstiderna.com

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tomatsalsa

Tomatsalsa

Enkelt

0 voting
Quesadilla med salami och ost
Om oss