Pumpapaj med mashmallowsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpapaj med mashmallows

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 100 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Vatten
    • 400 gram

      Pumpa (rensad)
    • 2 dl

      Grädde
    • 3 styck

      Ägg
    • 50 gram

      Mashmallows
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Blanda snabbt samman pajdegen. Klä en pajform (cirka 28 cm i diameter och gärna med löstagbar botten) med degen. Nagga botten. Ställ den kallt 30 minuter.

    3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

    4. Tärna pumpakött. Smält smör och socker i en stekpanna. Lägg i pumpa. Låt det karamelliseras lite. Låt rinna av i en sil. Blanda det med övriga ingredienser.

    5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpapaj med pepparkaksbotten
Om oss