PotatischipsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatischips

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 20 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis (fast sort)
    • 3.50 liter

      Frityrolja
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Tvätta potatisarna och låt skalet sitta kvar. Skiva dem mycket tunt. Spola av skivorna med kallt vatten och torka av dem väl.

      Anm: För att chipsen skall bli riktigt krispiga måste stärkelsen lakas ur. Lägg den skivade potatisen i rikligt med kallt vatten och ställ i kylskåp två timmar. Låt dem sedan rinna av, väl torkade. Vatten i frityroljan sprätter farlig het olja.

    2. Hetta upp olja till 180ºC antingen i en fritös eller i en stor gryta.

    3. Fritera potatisskivorna i cirka 5 minuter tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Fiska upp chipsen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss