Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Potatis
    • 200 gram

      Jordärtskocka
    • 25 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 500 gram

      Karljohansvamp
    • 100 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.
      Skala och riv potatis och jordärtskockor.
      Lägg över i en bunke med vatten.
      Rensa svampen. Skär i mindre bitar.

    2. Hetta upp smör i stekpanna.
      Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.

    3. Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan.
      Platta till högarna lätt med stekspade.
      Stek någon minut på var sida. Salta lätt.
      Lägg över i smord ugnssäker form.
      Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

    4. Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett.
      Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter till lagom konsistens.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna.

Kommentar
Om oss