Portvinstryffel

Portvinstryffel

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal tryfflar

    • 200 gram

      Mörk choklad
    • 100 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 1.75 dl

      Florsocker
    • 0.50 dl

      Portvin
    •  

      Kakaopulver
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Smält choklad till 35°C.
       
    2. Vispa smör och florsocker vitt. Häll i chokladen. Fortsätt vispa medan du sakta häller i portvinet.
       
    3. Spritsa upp i ischokladformar. Sikta över kako. Eller spritsa på en plåt och vänd i kakao.
       
    4. Strö över lite salt. Ställ svalt, inte kallt!

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Superenkla tryfflar som är snabba att svänga ihop.

Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa s.k. ganache, bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.

Kommentar
Om oss