Porssill med äpple och krasse

Porssill med äpple och krasse

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 12 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bufféportioner

    • 6 filé

      Inläggningssill (fpk)
    • 0.50 förp.

      Kryddkrasse
    • 2 styck

      Syrligt äpple
    • 6 cl

      Porsbrännvin
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 styck

      Vårlök
    • 0.50 dl

      Ättikssprit till lag
    • 1 dl

      Strösocker till lag
    • 1.50 dl

      Vatten till lag
  • Gör så här:
    1. Blanda och koka upp socker, vatten och ättika till lag. Ställ åt sidan för att svalna.
    2. Plocka krasse. Tärna äpple i 1 cm-bitar. Strimla lök. När lagen är kall tillsätts brännvin och ett av de tärnade äpplena.
    3. Smält resterande socker på medelvärme i en vid panna och låt koka till en gyllene karamell. Tillsätt det sista äpplet och låt det karamellisera tills det är mjukt. Låt äpplet svalna. Tillsätt äpplet till lagen.
    4. Skär sill i lämpliga bitar. Blanda ner i lagen. Tillsätt sist krassen och vårlöken. Låt dra kallt över natten.
    5. Varva sillen med de övriga ingredienserna i ett glaskrus. Slå på lag så att det precis täcker. Servera.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Äpplet som är både naturellt och tillagat tål den lite strama smaken av pors. Kryddigheten ifrån krassen spelar även bra mot sillens naturliga rika smak och bettet ifrån porsen.
Kommentar
Om oss