Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Fläskkarré (utan ben)
    • 150 gram

      Katrinplommon
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 stänk

      Soja
    • Gratäng:
    • 3 styck

      Morot
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 5 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 bit

      Purjolök
    • 3 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Gratäng: Sätt ugnen på 200°C.
      Skala och skiva rotfrukter och purjolök. Varva skivorna i en smord gratängform. Salta, peppra och häll på grädde.
      Ställ in i ugn i ca 40 minuter till fin färg.

    2. Förbered: Gnid in karrén med rosmarin, salt och peppar. Skär en djup skåra längs ryggbenet och stoppa in katrinplommon. Bind ihop med hushållssnöre.

    3. Stek köttet hastigt i panna på hög värme tills det får fin färg runt om. Lägg köttet i ugnsform, och efterstek i cirka 20 minuter till inner­temperatur 80°C. Låt vila 10 min.

    4. Sås: Vispa ur pannan med lite vatten.
      Häll i grädde, fond och soja. Låt småkoka i några minuter. Salta och peppra.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

1 h 5 minEnkelt

Om oss