Pilgrimsmusslor i basilikasås Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pilgrimsmusslor i basilikasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 kruka

      Basilika
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Skala och halvera vitlök. Hacka basilika.

    2. Hetta upp smör i kastrull på medel­värme och fräs löken ett par minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt vin och koka ner till halva mängden.

    4. Tillsätt grädde i kastrullen. Häll över i en skål och tillsätt en stor klick smör och basilika. Mixa med mixer eller i matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar.

    5. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt vitlökshalvorna. Salta och peppra musslorna och stek dem sedan i cirka en halv min på var sida.

    6. Häll upp såsen i tallrikar. Lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

Fungerar även bra som förrätt. Grädden kan utelämnas och ersättas med lite grönsaksfond. På bilden visas denna sås. Såsen enligt receptet blir ljusare och enligt vår mening godare. Lite extra vitt vin på slutet "skadar" inte.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Basilikasås

Basilikasås

15 minMedel

Om oss