PestoplättarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pestoplättar

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner (á 8 st)

    • 8 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Pesto (basilika)
    • 200 gram

      Fetaost
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Honung (flytande)
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva rödlök tunt. Skär fetaost i kuber.

    2. Knäck ägg i en bunke. Vispa ner mjölet till en klumpfri deg. Häll i lite grädde i taget under vispning. Blanda i pesto och salt och peppar.

    3. Hetta upp en plättlagg och pensla med olja. Fördela plättsmeten och stek någon minut på varje sida.

    4. Servera plättarna med feta och rödlök. Ringla honung över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss