Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Tårta (8 bitar)

    • Tårtbotten:
    • 100 gram

      Smör
    • 250 gram

      Pepparkakor
    • 1 styck

      Springform (22-24 cm)
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Philadelphiaost
    • 500 gram

      Kesella vanilj
    • Garnering:
    • 2 dl

      Hallon
    • 2 dl

      Blåbär
    • 1 styck

      Kumquat
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
      Smält smör och låt svalna.
      Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
       
    2. Smula pepparkakorna eller kör dem kort i mixer. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg. Ta ut och låt kallna.
       
    3. Blanda ost och kesella.
      Fyll pajskalet med krämen.
      Garnera med bär och frukt.
      Tag av springformen försiktigt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Använd valfria bär och frukter eller pepparkakssmulor till garneringen.

Kommentar
Om oss