Pasta alla AlfredoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pasta alla Alfredo

  • 0 voting
    0Recension
    • 17 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Bandspagetti (tagliatelle)
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 150 gram

      Smör
    •  

      Muskot (riven)
    •  

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Riv parmesanosten fint.
       
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och koka den al dente. Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
       
    3. Tillsätt smör, grädde, parmesanost och muskot. Blanda. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten uppkallad efter en restaurangägare i Rom, som gjorde den avslutande blandningen av pastan med gaffel och sked i guld. Orginalet görs på fettucinipasta.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss