Passionscheesecake (lite mer avancerad efterrättsalternativ)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Passionscheesecake (lite mer avancerad efterrättsalternativ)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar (10 st/paj)

    • 200 gram

      Havreflarn
    • 100 gram

      Smör
    • 600 gram

      Philadelphiaost
    • 1 styck

      Citron
    • 5 msk

      Florsocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • 1 dl

      Äppelcider
    • 2 styck

      Passionsfrukt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugn på 175°C.

    2. Smält smör. Mixa havreflarn i en matmixer. Slå på smör.

    3. Lägg bakplåtspapper i en springform. Fördela havresmulet i botten. Ställ i ugn cirka 10 minuter.

    4. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Riv citronskal. Blanda i en bunke philadelphia, citronskal, florsocker och ägg. Häll smeten i springformen och ställ i ugn cirka 15 minuter.

    5. Ta ut kakan och låt svalna. Gröp ur passionsfrukt och fördela på kakan.

    6. Koka upp cider. Lägg i gelatinblad. Pensla över kakan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Passionscheesecake
0 voting
Avancerad sojasås
Om oss