Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Palsternacka
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Äpple
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 dl

      Glögg
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 krm

      Ingefära (mald)
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och finstrimla palsternacka. Skala lök och skär i tunna båtar/klyftor. Kärna ur och finhacka äpplen.

    2. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och palsternacka i en 1/2 minut.

    3. Tillsätt äpple och slå på glögg och vatten. Krydda med ingefära, sambal och salt. Låt småkoka i cirka 20 minuter, tills chutneyn är trögflytande.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar till kött, gärna  viltkött.

Kommentar
Liknande recept
Om oss