Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 15 min )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Oxfilé
    • 4 st liten

      Schalottenlök
    • 1 dl

      Rödbetor (inlagda)
    • 5 msk

      Kapris
    • 1 msk

      Cognac
    • 3 stänk

      Tabascosås
    • 4 styck

      Vaktelägg
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:


    Tillaga i förväg:

    1. Skala och hacka lök. Hacka rödbetor och oxfilé i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen). Täck över och ställ in i kylskåpet.

    15 minuter före servering:

    1. Forma blandningen till runda biffar på tallrikar i metallring. Salta och peppra.

    2. Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oxfilétartar med vaktelägg
Om oss