Ostgratinerad falukorvBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ostgratinerad falukorv

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 200 gram

      Grevé (hårdost 28%)
    • 2 styck

      Bifftomater
    •  

      Olivolja
    •  

      Kryddgrönt till garnering
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    •  

      Smör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 190°C.
      Ta av skinnet på korven och skiva tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.

    2. Skala, dela och koka den mjuk.

    3. Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost. Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg. Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.

    4. Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss