Nigiri tamagoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nigiri tamago

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 8 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 4 styck

      Ägg
    • 5 msk

      Hönsbuljong
    • 0.50 msk

      Mirin
    • 0.50 msk

      Soja (japansk)
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Sesamolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 0.50 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    •  

      Japansk omelettpanna >
    •  

      Ger ca 16 nigiri
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris
      Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept.
      Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp.
      Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Tillaga rullad omelett
      Mixa i en skål ihop äggvita och gula med en gaffel. Blanda in övriga ingredienser.

      Forma dashi-maki tamago >>

    3. Skär remsor av nori.

    4. Forma "prinskorvar" av riset.
      Lägg på en skiva omelett.
      Fukta kanten på noribladet och vira det runt rispaketet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet anpassat till panna 12 x 18 cm.
I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk.
Omelett förekommer ofta på sushitallriken och äts gärna sist lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.

Kommentar
Om oss