Nasi Goreng, snabbvariantenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nasi Goreng, snabbvarianten

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Långkornigt ris
    • 300 gram

      Kycklingdelar grillade
    • 10 cm

      Purjolök
    • 150 gram

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Soja
    • 100 gram

      Räkor (rensade)
    • 3 skiva

      Ananas (färsk)
    • 1 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 1.50 tsk

      Curry
    • 1.50 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Räkchips
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning cirka 15-20 min.

    2. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Finhacka lök, skiva purjolök och strimla vitkål.

    3. Hetta upp olivolja i stekpanna på medel­värme. Fräs lök och vitkål några minuter. Riv ner vitlök och krydda med curry. Efterstek under lock på låg värme 10 min. Tillsätt kyckling och låt det bli varmt. 

    4. Blanda det kokta riset i kycklingröran och blanda in färska skalade räkor och ananasskivor. Smaksätt med soja och salt.
      Stick ner räkchips.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kockens tips!

Indonesisk risrätt.  Nasi = kokt ris, Goreng =gratinerat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nasi Goreng - snabbvarianten
0 voting
Nasi Lemak

Nasi Lemak

40 minMedel

Om oss