Medisterkaker - norska fläskfärsbiffarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Medisterkaker - norska fläskfärsbiffar

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Fläskfärs
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 tsk

      Salt
    • 4 msk

      Potatismjöl
    • 1 tsk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 1 tsk

      Muskot (riven)
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 msk

      Smör
    • 2 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Färs och mjölk bör ha samma temperatur. Förvara därför mjölk och färs i kylskåp innan tillagning.

    2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten.

    3. Blanda färs med salt och 2/3 av mjölken. Rör om tills färsen absorberat det mesta av mjölken. Tillsätt potatismjöl, resten av mjölken och kryddor. Forma till små biffar.

    4. Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de har fått fin färg runt om. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i biffarna och låt sjuda i cirka 5 minuter.

    5. Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i mjölk, smör och salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kockens tips!

Medisterkaker är klassisk norsk julmat, som förr lagades till dagen före. Medister kommer från det tyska ordet met, som betyder svinkött eller hackat fläskkött. Jämför medisterkorv.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sejfilé på norskt vis
3 votings
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

30 minEnkelt

Om oss