Marinerad fläskkarré i bananbladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad fläskkarré i bananblad

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h 20 min( + 10 h )

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Fläskkarré (skivad)
    •  

      Bananpalmblad
    • 50 gram

      Baconfett (matfett)
    •  

      Salt & peppar
    • Lökmarinad:
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2.50 dl

      Vitvinsvinäger
    • 6 msk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 dl

      Vatten
    • Köttmarinad:
    • 2 msk

      Mexikansk kryddblandn.
    • 0.50 dl

      Limejuice
    • 1 dl

      Exotisk juice
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Tillbehör:
    • 2 st stor

      Avokado
    • 4 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 2 styck

      Lime
  • Gör så här:
    1. Lökmarinering: Skala och skiva rödlök. Mosa oregano och blanda alla marinad­ingredienserna i en plastpåse (el. skål). Låt stå i 6 timmar och sedan i kyl över natt.

    2. Köttmarinering: Putsa och tärna köttet. Skala och finhacka vitlök. Mosa oregano. Blanda alla ingredienserna väl i en skål. Ställ i kylskåp över natt.

    3. Dag 2 Förbered: Sätt ugnen på 175°C.

    4. Fetta in bananbladen med matfett. Dela bladen i ark 4x5 dm och lägg två blad i kors över varandra i en ugnssäker gryta. Lägg fläskköttet med marinad på bladen och vik över bladen. Sätt på grytlocket.

    5. Sätt in i ugn i cirka 3 timmar tills köttet är mört. Häll över lite vatten på palmbladen några gånger, så att de inte bränns. Smaka av med salt och peppar. 

    6. Värm upp tortilla i ugn några minuter. Skala och skiva avokado. Klyfta lime.

    7. Lägg upp kött på tortilla och toppa med marinerad lök. Lägg på skivad avokado och servera med skivad lime.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Kul, annorlunda exotisk rätt, för den som kan få tag på palmblad. Kan tillredas utan blad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fläskkarré i bananblad

Fläskkarré i bananblad

3 h 20 minAvancerat

Om oss