Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lantlig surdegssmörgås med linser och grillad kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Kycklingfilé
    • 1 tsk

      Salt & peppar
    • 150 gram

      Puylinser
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 4 skiva

      Surdegsbröd
    •  

      el. annat grovt bröd
    •  

      Timjan (färsk)
  • Gör så här:
    1. Koka linserna i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
       
    2. Gnid in kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra.
       
    3. Hetta upp en (grill-)panna på medelvärme och stek kycklingen 5 minuter på var sida. Lägg åt sidan.
       
    4. Ansa och dela paprika i stora delar. Grilla paprikan ca 2 minuter. Lägg åt sidan.
       
    5. Mixa linserna med olivolja, koriander, juice av citron, sambal oelek och lite salt. Späd eventuellt med lite vatten om mixet är alltför tjockt.
       
    6. Bred ut linsröran på brödskivor. Lägg på paprika och kyckling. Garnera med timjan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss