Långbakad nötstek

Långbakad nötstek

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Nötkött (benfritt)
    • 2 kvist

      Rosmarin (färsk)
    •  

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • 3 styck

      Morötter
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 0.50 styck

      Rotselleri
    •  

      Grädde
    •  

      Soja
    • 8 styck

      Potatis
    •  

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Torka av steken, bind upp med steksnöre, salta och peppra rejält. Fäst rosmarin med hjälp av snöret. Bryn steken i smör, lägg den i en ugnsform och sätt i en stektermometer på 65 grader. Låt steken stå mitt i ugnen på 60 grader i 3,5 timmar.
    2. Skala och tärna morötter, palsternacka och rotselleri, efter 3,5 timmar så lägger du in rotsakerna runt steken. Vänd runt dem i stekskyn och höj ugnsvärmen till 200 grader, tag ut efter cirka 20 minuter eller när steken nått 65 grader.
    3. Servera med kokt potatis, vinbärsgelé. Gör en sås på stekskyn, lite grädde och smaka av med soja.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss