KycklingschnitzelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingschnitzel

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingbröst
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 1.50 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 msk

      Kapris
    • 4 skiva

      Citron
    • 100 gram

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Tvätta sallat.
       
    2. Lägg kycklingen på fast underlag och helst med smörpapper under och ovanpå.
      Banka ut filéerna till 1/2-cm tjocka skivor med näven, klubba eller en kastrull.
       
    3. Blanda mjöl, lite salt och peppar på en tallrik.
      Häll upp ströbröd på en annan tallrik.
      Vispa upp ägg i en djup tallrik.
       
    4. Vänd skivorna i mjölet.
      Doppa dem i äggvispet.
      Vänd dem i ströbrödet.
      Låt helst vila en stund före tillagning.
       
    5. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme och stek kycklingen 1-2 minuter på var sida.
       
    6. Servera schnitzeln med kapris, citronskiva, potatis och sallat. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss