Kycklingpaj (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingpaj (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 1 h )

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bufféportioner

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör
    • 2.50 msk

      Vatten
    • 1 krm

      Salt
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Bacon
    • 150 gram

      Svamp
    • 2 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Blandsallat
    • 0.50 styck

      Paprika
    •  

      Timjan
  • Gör så här:


    Förbered i god tid:


    1. Förbered pajdeg. Se recept via länk i högerkolumnen. Förgrädda pajen.

    2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.

    3. Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.

    4. Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.

    5. Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken. 

    6. Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med salt, peppar och lite fond. Ställ in bunken i kylskåpet.

    45 minuter före servering:

    1. Ta ut bunken ur kylen.
      Sätt ugnen på 175°C.

    2. Lägg fyllningen i pajformen och sätt den i ugnen tills allt blivit riktigt varmt, cirka 30 minuter.

    3. Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Pajdegsrecept

Pajdeg

Pajdeg

  • 1 h
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingpaj
0 voting
Grönsakspaj (vickning)
Om oss