Kycklingpaj med mozzarella och tomatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingpaj med mozzarella och tomat

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min( + 1 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör
    • 2.50 msk

      Vatten
    • 1 krm

      Salt
    • 400 gram

      Salladskyckling (grillad)
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 12 styck

      Mozzarelline
    • 120 gram

      Bladspenat (fryst)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 dl

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Ställ kallt i cirka 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut pajdegen. Klä en pajform eller 4 portionsformar. Baka i cirka 8 minuter.

    3. Dela tomater. Blanda samman ägg, mjölk och grädde. Krydda äggstanningen med salt och peppar.

    4. Fyll pajskalet med kyckling, tomat, ost och spenat. Häll på stanning. Sätt in i ugn cirka 20 minuter eller tills den stannat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss